Retail Design Collaborative

RDC Office

RDC Office

Location: Long Beach, CA
Type: Creative Office
Size: 35,000 SF

RDC-003

Office Interiors

Repurposing a former Nordstrom Rack, Retail Design Collaborative designed their new office to create an invigorating yet functional environment that befits the firm's culture. The design removes all but one private office, dedicated to human resources, crafting a space for teams to share a collaborative, creative, open space. Scattered amid the office are break-out rooms that act as collaborative pods for meetings. A mezzanine wraps the perimeter of the interior space, creating a “bridgewalk” overlook with lounges, workspaces and pin-up zones. The entire space is programmed with elements including: hospitality kitchen, open work clusters, idea lounges, flex offices, a community room, material library, shower and lockers, and outdoor patios.

RDC- 001
RDC- 002

Sustainable Design

The adaptive-reuse project also highlights Retail Design Collaborative’s commitment to environmentally sustainable and responsible design practices. Numerous sustainability strategies have been integrated into the design, such as the innovative use of natural daylight and ventilation, lighting controls for energy conservation, low water consumption, smart material selection, reused and indoor/outdoor garden. The project is anticipated to be LEED Platinum and WELL Gold.