Retail Design Collaborative

Lincoln & Rose

Lincoln & Rose

Location: Venice, CA
Client: Combined Properties
Type: Shopping Center Renovation
Size: 110,000 SF

Contemporary Shopping

Designed by Studio One Eleven at Retail Design Collaborative, Lincoln & Rose was a complete rehabilitation of a 30-year-old shopping center. The exterior aesthetic is contemporary yet appropriate for the context of the local beach community. The design implemented layers of complexity, giving the buildings a strong presence from the street and up-close. The market features an innovative gate made of metal and wood that encloses the market’s outdoor garden center. The center also features an array of outdoor seating providing open gathering areas for local residents.

Project Awards

2009

AIA Long Beach/South Bay Design Award, Adap-tive Reuse/Renovation
SADI Grand Award Winner
ICSC Design & Development Silver Award
Gold Nugget Award of Merit, Outstanding Rehab Commercial/Industrial Project

2008

SCDF Design Award